Gezichten van Noord-Holland

Op 5 februari 2024 lanceren het Frans Hals Museum en Amsterdam Museum in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een portretwedstrijd. Onder het motto Gezichten van Noord-Holland worden álle creatieve inwoners uit de provincie uitgenodigd werk te maken van ‘de gezichten en verhalen van nu’. Er wordt specifiek gezocht naar frisse gezichten en nieuwe verhalen van personen of groepen die de hedendaagse diversiteit in de provincie weerspiegelen, maar gewoonlijk niet in een museum zijn gerepresenteerd. Deelnemers mogen zich uitdrukken in gedichten, schilderijen, video’s, foto’s, audio of welke expressievorm dan ook. Het beste individuele portret, het beste groepsportret, de publieksprijs en de jongerenprijs worden door een vakjury en online publiekstemmingen bepaald. De winnaars krijgen behalve een kleine geldprijs een ereplaats in het Amsterdam Museum (2024) of Frans Hals Museum (2025), maar álle ingezonden werken maken kans op een plekje in het museum. De winnaars worden in juli bekendgemaakt. Meedoen kan door het werk vóór 12 mei te uploaden via de onderstaande website.

Voor meer informatie en inspiratievideo’s: gvnh.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's