Point of View

Het Rijksmuseum laat aan de hand van meer dan 150 werken uit de eigen collectie zien hoe vanaf de 16de tot aan de 21ste eeuw de verbeelding van gender is geweest. Ideeën over gender, mannelijk of vrouwelijk, veranderen voortdurend en zijn van invloed hoe we ons uiten en kleden. Op de tentoonstelling Point of View worden portretten getoond van mensen die niet binnen de conventionele kaders van mannelijkheid en vrouwen passen, wordt het werk van vrouwelijke kunstenaars uitgelicht die werken in een mannenwereld en de blik op vrouwelijkheid verbreden en wordt het bijzondere levensverhaal verteld van Chevalier d´Eon een achttiende-eeuwse Franse diplomaat die de laatste dertig jaar van zijn leven als vrouw leefde.

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
Dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur
Voor meer informatie: www.rijksmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's