Cent uit 1818

Op de recente novemberveiling van 2023 behaalde Karel de Geus Muntveilingen BV in Veldhoven een absoluut record in haar bestaan met de verkoop van 1 cent uit 1818. De Nederlandse cent ging voor 110.000 euro exclusief opgeld over in andere handen. De cent draagt op de voorzijde de gekroonde hoofletter W van koning Willem I tussen het jaartal 1818 en op de keerzijde het gekroonde wapen van Nederland tussen de 1 en de C. De munt werd geslagen in Utrecht en is een uiterst zeldzame proefslag die nooit in circulatie is gekomen. De munt werd getaxeerd op 25.000 euro, maar de anonieme koper, waarvan De Geus alleen kon onthullen dat hij in de Quote 500 voorkomt, had er om zijn verzameling te completeren het viervoudige voor over.

 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's