Schilderij Prins Bernhard te koop

Bij online veilingplatform Kunstveiling.nl wordt op maandagavond 22 februari a.s. een bijzonder schilderij geveild. Het gaat om een Afrikaans landschap bij nacht, vervaardigd door Prins Bernhard in 1977. De voorstelling toont een donkere bomenrij tegen een heldere oranje blauwe hemel. Met schilderen begon Bernhard in de jaren veertig. Hij kreeg in die tijd van zijn schoonmoeder koningin Wilhelmina – die zelf ook veel schilderde – kunstenaarsmaterialen cadeau. Tot zijn dood in 2004 hield hij zich er graag mee bezig; met name landschappen waren een geliefd onderwerp voor de prins. Dikwijls gaf hij zijn werken weg aan vrienden, of hij schonk ze aan een goed doel. Het openingsbod ligt op 4000 euro. 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's