Rosa Boomsma portretteert Eva Jinek

Tien jaar lang keek Rosa Boomsma al naar het succesvolle programma ‘Sterren op het doek’. Net toen zij zelf klaar was met haar schilderopleiding stopte het programma in 2015. Een gemiste kans leek het. Totdat het programma haar drie jaar later belde om mee te doen met de doorstart van het programma. Toen moest ze echter passen vanwege de geboorte van haar dochter. Dit jaar kreeg ze dan eindelijk de kans en mocht ze Eva Jinek portretteren.

In het programma, gepresenteerd door Özcan Akyol, wordt drie kunstenaars gevraagd een bekende Nederlander te schilderen. Aan het einde van de aflevering worden de werken onthuld en mag de ‘ster’ een van de portretten mee naar huis nemen. Vooraf weten de deelnemers nog niet wie ze voor hun ezel krijgen. ‘Ik vond het een eer om Eva Jinek te mogen schilderen,’ aldus Rosa, die denkt haar model goed te hebben getroffen. ‘Ze is niet alleen een mooie, maar ook een gevoelige en sterke vrouw.’ 
Het is niet voor het eerst dat Rosa de combinatie tussen kracht en kwetsbaarheid zoekt in haar portretten. Dit doet ze in haar zelfportretten, maar ook in portretten van mensen om haar heen. En niet zonder succes. Zo won ze in 2015 de wedstrijd Schilderij van het Jaar en ontving ze in 2019 een eervolle vermelding voor het portret van haar drie zussen bij De Nederlandse Portretprijs.

Of Eva het werk van Rosa mee naar huis heeft genomen, is aanstaande zaterdag om 20.35 uur te zien bij omroep MAX op NPO 2. 

Bij WG Galerie in Dordrecht is van 3 juli t/m 30 augustus 2021 haar solotentoonstelling te zien. Rosa Boomsma schildert ook portretten in opdracht. Heeft u interesse? Neem dan een kijkje op haar website: www.rosaboomsma.com.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's