Lezing Rembrandt in Oosterkerk

Naar aanleiding van de expositie Rembrandt, de fotograaf, van 22 juni tot en met 3 november 2024 in het Westfries Museum in Hoorn, is er onder de titel Het fotografische oog van Rembrandt een lezingenavond georganiseerd met twee sprekers. De verzamelaar van Rembrandt etsen Jaap Mulders, wiens collectie de tentoonstelling mogelijk maakte, vertelt over zijn verzameling Rembrandt Black&White en wat hem in Rembrandt aantrekt. De Rembrandtpublicist Michiel Roscam Abbing gaat met Rembrandts olifant. Het verhaal van Hansken nader in op het verhaal achter het olifantje Hansken dat Europa rondreisde en in 1632 door Rembrandt werd getekend en ook op zijn ets Adam en Eva in het paradijs is afgebeeld.

De lezingenavond vindt plaats op woensdag 26 juni 2024 om 20.00 uur (tot circa 22.00 uur – inloop vanaf 19.45 uur) in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn.

Reserveer nu alvast uw kaarten. De entree is gratis voor Vrienden van het Westfries Museum en leden van Bibliotheek Hoorn. Voor andere belangstellenden is de entree vijf euro. Als Vriend van het Westfries Museum of lid van Bibliotheek Hoorn vóór 19 juni aanmelden via info@westfriesmuseum.nl (onder vermelding van ‘Lezingen Rembrandt’).

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's