Van Hemert open

Beeldhouwer en schilder Evert van Hemert (1952-2022) werd zeventig en overleed tussen zijn dierenschilderijen en zijn imposante ‘famkes’, bronzen beelden van mollige vrouwen bij voorkeur op een Fries paard. Van Hemert is verantwoordelijk voor tien beelden in zijn woonplaats, de ‘Famkes fan Kolderwolde’, en een beeldenroute die voert langs alle steden van de Elfstedentocht. Om het heugelijke feit te vieren dat de eerste famke dertig jaar geleden werd geplaatst, is het atelier van 12 mei tot en met 2 juni elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast wordt op 22 juni 2024 het Evert van Hemert golftoernooi op Golfclub Gaasterland georganiseerd met als hoofdprijs een bronzen beeld van een golfer van Van Hemert.

Traditiegetrouw is het atelier open tussen kerst en oud en nieuw en de rest van het jaar dagelijks op afspraak.

Het nieuwe atelier
Oordenwei 15, Kolderwolde

Voor meer informatie:  www.evertvanhemert.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's