Museum No Hero

In Museum No Hero worden twee figuratieve Duitse schilderstijlen samengebracht met de tentoonstelling Beeldhonger – Hunger nach Bildern. Vanaf eind jaren zeventig ontstaat in West-Duitsland de schildersgroep de Nieuwe Wilden (Neue Wilde) die zich losmaken van de heersende conceptuele en abstracte kunstideologieën en in Oost-Duitsland zien we de opkomst van de Neue Leipziger Schule die zich na de Duitse hereniging in 1990 ontworstelen aan de propagandadwang van het communistische regiem. De twee schilderscholen ontwikkelden zich onafhankelijk van elkaar, maar blijken ook verenigd in gemeenschappelijke bronnen van inspiratie.

Museum No Hero
Hengelosestraat 2-4, Delden
Woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Meer informatie: museumnohero.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's