Horst Antes in Kunstlocatie Würth   

Kunstlocatie Würth in ’s-Hertogenbosch organiseert bijna een jaar lang Horst Antes – Kunstwerken uit de Verzameling Würth, een solotentoonstelling rond de internationaal gelauwerde Duitse schilder, graficus, beeldhouwer en hoogleraar Horst Antes (1936). De veelzijdige kunstenaar wordt beschouwd als een van de pioniers op het gebied van de nieuwe figuratie in de Duitse schilderkunst en kreeg wereldwijde bekendheid met zijn iconische Kopffüssler (Hoofdvoeten). Sinds 1967 is hij werkzaam aan de kunstacademie van Karlsruhe en sinds 1973 lid van de Freie Akademie der Künste in Hamburg. De tentoonstelling laat werk zien uit de rijke verzameling van de zakenman en kunstverzamelaar Reinhold Würth (1935), die ook verantwoordelijk is voor de oprichting van de Kunstlocatie in ’s-Hertogenbosch.

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35, ’s-Hertogenbosch
Zondag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur. Parkeren en de entree is gratis.

Voor meer informatie: wurth.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's