Het Dordts Patriciërshuis

In 1774 werd het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht opgericht door Abraham van Strij en zijn compagnons en dit jaar viert het tekengenootschap haar 250-jarig jubileum met de tentoonstelling Pictura in the Picture. Naast tekeningen van Abraham van Strij en zijn vakbroeder Jacob wordt ook werk van de minder bekende ‘Picturianen’ getoond die omstreeks 1800 in Dordrecht werkten, waaronder de zeeschilders Martinus Schouman en Johannes Christiaan Schotel, de schilder van het kaarslicht Michiel Versteegh en de zee- en landschapschilder Leendert de Koningh. Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen van Charles Dumas, waarin de kunstwerken in de expositie, die nog tot en met 31 oktober 2024 is te bezoeken, uitgebreid worden beschreven.

Er is een wandeling georganiseerd langs de huizen van de leden van Pictura vanaf het Dordts Patriciërshuis naar het Dordrechts Museum, waar nog tot en met zondag 1 september 2024 Gebroeders van Strij – Van schets tot schilderij – 250 jaar Pictura is te zien.

Het Dordts Patriciërshuis
Wolwevershaven 9, Dordrecht
Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Voor meer informatie: dordtspatriciershuis.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's