Tentoonstelling Peter Smit

In Galerie Peter Leen in Breukelen gaat op zondagmiddag 25 februari 2024 de tentoonstelling Naakten van start, een nieuwe serie van de Amsterdamse docent en kunstschilder Peter Smit (1958). Met zijn losse toets en ‘nat in nat’ techniek werkt hij in de traditie van de eerste Franse impressionisten voor wie het weergeven van het effect van licht op kleuren en vormen voorop stond. Smit werkt in dezelfde stijl en met dezelfde spontaniteit en zet met vlotte penseelstreken en kleurrijke verftoetsen zijn modellen zonder gebruik te maken van een schets of ondertekening direct op het doek. Op de openingsdag 25 februari is de kunstenaar zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Galerie Peter Leen
Herenstraat 25, Breukelen
Voor meer informatie en openingstijden: www.galeriepeterleen.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's