Tentoonstelling Museum EICAS

Tot 26 mei 2024 is in Museum EICAS (European Institute for Contemporary Art and Science) de tentoonstelling 01 te zien met werk van de aan de Zero-beweging gerelateerde Duitse kunstenaar Leo Erb (1923-2012), de geluidskunstenaar en componist Roland Kuit (1959), de landschapskunstenaar en beeldhouwer Ronald A. Westerhuis (1971) en de Amerikaanse beeldend kunstenaar davidkremers (1960), wiens naam op zijn verzoek altijd in kleine letters wordt geschreven. De titel van de tentoonstelling 01 (nul één) verwijst de 0 naar de Nederlandse Nul-beweging (1960-1965), het vertrekpunt van het museum dat een grote collectie van werk van Jan Schoonhoven, Henk Peters en Armando bezit, en de 1 voor het werk van de bovengenoemde vier hedendaagse kunstenaars, waarvoor de Nul-kunstenaars de weg vrij baanden.

Museum EICAS
Nieuwe Markt 23, Deventer
Geopend dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Voor meer informatie: www.eicas.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's