Amsterdam in glas in lood

Tot en met 14 april 2024 is in het Grachtenmuseum nog de tentoonstelling Amsterdam in glas in lood te zien met werk van Robin Kaptein (1992). De Amsterdamse glaskunstenaar geeft weer nieuw elan aan het oude ambacht van glas in lood. Tijdens zijn werk als schilder aan de Amsterdamse grachtenpanden ontdekte hij deze vergeten kunstvorm en hij besloot deze moderner en aantrekkelijker te maken voor het grote publiek door gebruik te maken van hedendaagse vormen en kleuren uit de hiphop en straatcultuur. In de Rode Salon in het museum is zijn nieuwste werk te zien. In een audiotour vertelt Kaptein over zijn nieuwgevonden liefde en geeft hij een toelichting op de tentoongestelde werken.

Grachtenmuseum
Herengracht 386, Amsterdam
Geopend maandag 12.00-17.00 uur, dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Voor meer informatie: grachten.museum

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's