Elwin van der Kolk – Vogels natuurlijk!

Van 21 januari tot en met 31 maart 2024 zijn in Kasteel Groeneveld te Baarn drie zalen van het kasteel gevuld met ruim 100 kunstwerken van Elwin van der Kolk, een selectie van zijn mooiste illustraties en meest recente schilderijen. Van der Kolk is één van Nederlands bekendste natuur- en vogelschilders. Hij is huistekenaar van Vogelbescherming Nederland en illustreerde de in 2017 verschenen bestseller Zakgids Vogels van Nederland en België. Zijn werk is te vinden in de collectie van de sultan van Oman en het Woodson Art museum in Wausau, Wisconsin en hij is lid van The Society of Animal Artists, een internationaal gezelschap van natuurschilders.
‘Vogels zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie’. Al 45 jaar probeert Van der Kolk hun vorm te vangen en hun schoonheid vast te leggen in verf. Een groepje huismussen in de beukenhaag in de tuin verdient net zo veel aandacht als een kleurige bijeneter in Zuid-Frankrijk. ‘Ik hoop dat mijn werk er toe bijdraagt, dat meer mensen vogels gaan waarderen’.

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2, Baarn
Voor meer informatie: kasteelgroeneveld.nl en elwinvanderkolk.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's