Nationaal Glasmuseum

In het Nationaal Glasmuseum is tot 23 juni de tentoonstelling Voor de Vlam te zien, een eerbetoon aan de glasinstrumentenmaker Edwin Dieperink. Het blijft vaak onderbelicht, maar ontwerpers van glaswerk en glaskunstenaars zijn in hoge mate afhankelijk van de technische kennis en inventiviteit van de uitvoerders van hun ideeën. Gewoonlijk is er sprake van een intensieve en langdurige samenwerking, waarbij nieuwe technische mogelijkheden worden verkent en artistieke oplossingen worden gevonden en een vertaalslag wordt gemaakt. Voor de Vlam toont design, sieraden en autonome kunst van diverse hedendaagse glaskunstenaars die door Dieperink zijn uitgevoerd.
Verder zijn in het Glasmuseum tot 17 maart nog de tentoonstellingen Ik zie ik zie wat jij niet ziet en Naar de Antieken te bezoeken met 21ste-eeuws glas uit de eigen collectie en glas uit de oudheid. Aansluitend op de laatstgenoemde tentoonstelling zijn er in januari-maart vier lezingen georganiseerd.

Nationaal Glasmuseum
Lingedijk 28-30, Leerdam
Voor meer informatie en aanmeldingen: www.nationaalglasmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's