Expositie Niek Hoogland

In 2024 viert Niek Hoogland (1953) zijn 40-jarig jubileum als Tegelse pottenbakker. Reden voor het Keramiekmuseum Tiendschuur deze in Tegelen geboren vakman te eren met een solotentoonstelling Niek Hoogland, Tegels aardewerk. In zijn pottenbakkerij in Steyl maakt Hoogland al decennialang gebruikskeramiek en vrij werk. Niet alleen met de lokale Tegelse klei, maar ook op de wijze waarop het slibaardewerk al sinds de 17de eeuw in de Nederrijn wordt vervaardigd en in Tegelen sinds de 18de eeuw. De traditie van het met slib versierde aardewerk wordt door Hoogland onvermoeibaar voortgezet en levend gehouden, maar moet in zijn eigen woorden ‘ook open kunnen staan voor invloeden van buitenaf’. De tentoonstelling Niek Hoogland, Tegels aardewerk wordt geopend op vrijdag 26 januari om 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. Rondom de tentoonstelling zijn op gezette tijden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een rondleiding, een lezing en twee workshops door Niek Hoogland zelf.

Voor meer informatie en reserveringen: tiendschuur.net

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Kasteellaan 8, Tegelen
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's