Kopstukken uit de schaduw

Nederlandse kunstschilders staan bekend om het gebruik van licht in hun schilderijen. Maar als er licht is, is er ook schaduw. In de schaduw ontstaan mooie beelden, contouren en silhouetten. Tijdens deze expositie komen diverse kunstenaars, die zich omstreeks 1800 met de papierknipkunst en het silhouetteren bezig hielden, voor het voetlicht.

Ook worden de spotlights op bekende kopstukken uit de fotografie gericht. In de kelder is niet alleen het befaamde Beatrix portret van Vincent Mentzel te zien maar ook de op silhouetten geïnspireerde foto’s van Sebiha Öztas. Met een ruime selectie uit haar oeuvre is het drieluik compleet en biedt de expositie een mooi overzicht van silhouetten in vele verschijningsvormen.

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen van de tentoonstelling, zie www.dordtspatriciershuis.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's