Twee tentoonstellingen in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager in ’s-Hertogenbosch twee tentoonstellingen te zien. De eerste toont werk van de meermaals gelauwerde Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier en draagt de titel Fotografie met een schildersezel met nostalgische en verstilde foto’s van stillevens, stadsgezichten en interieurs afkomstig uit het project At the Window. Deze tentoonstelling is te zien tot 14 april 2024. De tweede tentoonstelling hangt samen met de driejaarlijkse herinrichting en actualisering van de vaste opstelling en is gecentreerd rond het leven en werk van de schilderfamilie Slager, waaraan het museum haar naam dankt. Aan de hand van de artistieke nalatenschap van acht schilders uit drie generaties wordt een boeiend beeld geschetst van het culturele en sociale leven in de stad tussen 1840 en het einde van de 20ste eeuw.

Museum Slager. Museum voor realistische kunst.
Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch
museumslager.com

Dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's