Rob Michiels Auctions

Op 14 en 15 december vindt de winterveiling van Fine Asian, European and Islamic Art plaats bij Rob Michiels Auctions.  Het veilinghuis heeft meer dan 1000 bijzondere en soms uiterst zeldzame kunstvoorwerpen bijeengebracht met een ruime selectie aan Chinees porselein: van celadon uit de Ming-periode naar het geliefde famille rose en famille verte tot aan enkele verzamelaarsstukken uit de Culturele Revolutie. Onder het Europese keramiek gaat de aandacht uit naar het fraaie Italiaanse majolica en enkele zeldzame 18de-eeuwse stukken uit Delft. Verder biedt de veiling voor elk wat wils: fraaie bronzen, oude meesters, object d’ arts en uit verschillende landen en perioden kunst- en siervoorwerpen van allerlei aard.

Er was in eerdere berichtgeving wat onduidelijkheid over de orde van verkoop, maar op 14 december gaat de eerste sessie (kavels 1-199) om 9.30 uur van start en de tweede sessie (kavels 200-544) om 14.00 uur. Op 15 december begint de eerste sessie (kavels 545-744) om 9.30 uur en de tweede sessie (kavels 745-1120) om 14.00 uur. De kijkdagen in Brugge zijn van 9 t/m 12 december van 10.00-18.00 uur.

www.rm-auctions.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's