Veel verkocht op goed bezochte PAN Amsterdam 

Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan de afgelopen tien jaar en ruim 11% meer dan vorig jaar, bezochten PAN Amsterdam. Mark Grol, algemeen directeur PAN Amsterdam: “We zijn blij met dit bezoekersrecord van de afgelopen tien jaar, want dat is ook voor de 125 galeriehouders in deze tijd zeker niet vanzelfsprekend. Net zo belangrijk is dat de stemming onder zowel deelnemers als bezoekers zeer positief was, en dat er veel is verkocht. Niet alleen aan verschillende musea die hun aanbod verrijkten met spectaculaire stukken, maar ook aan trouwe én nieuwe verzamelaars uit binnen- en buitenland. De 45 presentaties over uiteenlopende kunstonderwerpen op PAN Podium trokken veel belangstelling. Deze 36e editie van de beurs voor kunst, antiek en design was in alle opzichten zeer geslaagd en we kijken dan ook met vertrouwen uit naar de volgende editie van zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2024.”

Spectaculaire verkopen
De belangstelling van het publiek was breed, van hedendaagse kunst, design en fotografie tot oude meesters, antiek en sieraden. Zo verkocht Endlich Antiquairs drie hedendaagse zilverwerken van Daan Brouwer aan het Drents Museum in Assen. Kunstgalerij Albricht verkocht topstukken van onder meer Jan Sluijters, Carel Willink en Leo Gestel, de laatste aan een anonieme weldoener die het kocht voor museum Singer Laren. Floris van Wanroij verkocht het paneeltje dat hij ontdekte met het enige portret van Justinus van Nassau, de buitenechtelijke zoon van Willem van Oranje. Ook andriesse – eyck galerie was tevreden en verkocht goed, waaronder drie werken van Diana Scherer en twee monumentale werken van Koen Taselaar. De ongetwijfeld jongste kunstverzamelaar kwam bij Rondom 1920: een 9-jarig jongetje kocht er een zilveren theeduimpje van J.A. de Haas uit 1803 voor € 200,-, waarvoor hij een jaar lang had gespaard nadat hij het op de vorige PAN had gezien.

Volgende PAN Amsterdam van 24 november tot en met 1 december 2024
De 37e editie van PAN Amsterdam is van zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2024 in RAI Amsterdam. Elk jaar tonen kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders hun beste stukken op het gebied van kunst, antiek en design en samen staan ze garant voor een veelzijdig, hoogwaardig en internationaal kunstaanbod. Zie www.pan.nl.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's