De Kei voor Rachel de Joode

Door de Stichting Keramiek Promotie Delft wordt eens per twee jaar Keramiekprijs De Kei uitgereikt aan een keramist van uitzonderlijke kwaliteit. Keramiekverzamelaars Ankie Maessen en Bert van Meggelen hebben de prijs in 2020 ingesteld en willen daarmee bijdragen aan de vergroting van de bekendheid en waardering van keramische kunst van Nederlandse kunstenaars of kunstenaars werkend in Nederland. Uit 15 geselecteerden heeft de vakjury drie keramisten genomineerd: Jennifer Tee (1973), Rachel de Joode (1979) en de in Nederland werkzame Canadese Keeley Haftner (1985) en op 12 november 2023 is Rachel de Joode in Museum Prinsenhof Delft als winnaar uitgeroepen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 7.500 euro. De andere twee genomineerden ontvangen ieder 500 euro. Aansluitend organiseert het museum tot 14 januari 2024 een tentoonstelling met werk van alle 15 geselecteerde kunstenaars.

 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's