Museumprijs 2023 voor Museum Jan Cunen

In samenwerking met de Museumvereniging reiken het Cultuurfonds (voorheen het Prins Bernard Cultuurfonds) en de VriendenLoterij jaarlijks de VriendenLoterij Museumprijs uit. Met een bedrag van 100.000 euro is dit de grootste publieksprijs van Nederland. Door een vakjury werd een shortlist gemaakt van musea die vielen in de categorie ‘Oude Collecties, Nieuwe Verhalen’, musea die het verhaal van hun museum en collectie zodanig vernieuwen, actualiseren en presenteren dat deze nog steeds maatschappelijk relevant is voor een breed publiek. Vanaf 16 oktober tot 3 november 2023 kon er worden gestemd op Museum Jan Cunen in Oss, het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en het Wereld Museum Amsterdam. Op 9 november werd tijdens het Museumcongres in Zwolle de prijs met 35% van de stemmen door Museum Jan Cunen in de wacht gesleept. Van het bedrag mag het museum 25% vrij besteden. De rest wordt in samenspraak met het Cultuurfonds besteed aan projecten of tentoonstellingen. Proficiat.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's