In memoriam | 100 Years After the Quake

In museum Nihon no hanga vindt deze maand de laatste tentoonstelling plaats.  Gedeeltelijk zal de tentoonstelling het laatste project tonen dat met Elise Wessels gepland was vlak voor haar plotselinge overlijden. Dit jaar is de 100-jarige herdenking van de Grote Kantō-aardbeving van 1923. De natuurramp werd op verschillende manieren vastgelegd: van foto’s tot series houtsneden en van tijdschriften tot schilderijen. Er wordt een unieke collectie getoond van materiaal ter nagedachtenis aan deze ingrijpende gebeurtenis.

De tentoonstelling zal tevens een ode zijn aan de bijzondere verzamelaar en mecenas van de kunsten, Elise Wessels. Een selectie van geliefde houtsneden en objecten zijn tentoongesteld om de directeur te eren en herdenken.

Maureen de Vries, curator van Nihon no hanga wil iedereen bedanken voor het steunen van dit buitengewone privémuseum, dat in zijn 14-jarig bestaan een geliefde plek is geworden in Amsterdam en uitgroeide tot een erkend instituut gebaseerd op de droom van een openhartige en genereuze visionair. ‘Een speciale dank aan degenen die eraan hebben gewerkt om Elise haar ambities werkelijkheid te maken, de leden van het bestuur, de adviesraad, huidige en voormalige collega’s en onze groep toegewijde en geliefde vrijwilligers,’ aldus Maureen.

In Memoriam | 100 Years After the Quake is een tentoonstelling waarbij iedereen wordt uitgenodigd om te reflecteren en herdenken, in een afsluitend hoofdstuk van Nihon no hanga. Maureen de Vries: ‘Ik hoop u nog een laatste keer persoonlijk te mogen verwelkomen in het museum tijdens onze open weekenden in november.’

Vrijdag 3 november tot en met zondag 25 november
Elke vrijdag, zaterdag en zondag: 13.00 -17.00 uur

Toegang is gratis en op volgorde van binnenkomst. Bij erge drukte zult u even moeten wachten. Reserveren is niet mogelijk.

Extra rondleidingen

€6,50 p.p. | elke vrijdag, zaterdag en zondag in november

De rondleidingen worden gegeven door drie vaste krachten van Nihon no hanga, conservator Maureen de Vries, assistent conservator Daphne van der Molen, en projectassistent Nathaniël Oltmans. Er wordt de tijd genomen om stil te staan bij het leven en werk van Elise Wessels en bij het laatste project rondom de 100-jarige herdenking van de grote aardbeving van 1923.

Aankomende november worden er elke vrijdag, zaterdag, en zondag twee rondleidingen gegeven, om 11:00 uur en 12:00 uur.
Tickets zijn te koop via Eventbrite.

Deelname aan de rondleiding is alleen mogelijk met een ticket!

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's