Veilinggebouw De Zwaan

Van dinsdag 7 tot en met 22 november 2023 organiseert Veilinggebouw De Zwaan haar derde Algemene Kunst- en Antiekveiling van 2023. In 21 zittingen verspreid over negen dagen kan er zowel in de zaal als ‘live online’ worden geboden op kunst, antiek en design. Op de eerste dag komt er een ruim aanbod aan zilveren kunst- en siervoorwerpen, juwelen en horloges onder de hamer. De dagen daarna volgen zittingen met moderne en hedendaagse schilderkunst, Chinees en Japans porselein, kunst uit Afrika en Indonesië en design meubilair met bekende namen als Antonio Citterio en Charles en Ray Eames. Het veilinghuis heeft de hand gelegd op een aantal fraaie privécollecties, zoals een grote verzameling juwelen van een ‘moeder en dochter’, ruim 300 stukken Indonesische kunst van het echtpaar Crince le Roy en een collectie antieke uurwerken en Hollands porselein bijeengebracht door prof. Coolen. De veiling eindigt 22 november met 120 kavels 20ste-eeuwse toegepaste kunst, waaronder een keur aan aardewerk van Johan van Loon en glaswerk van Copier.
De kijkdagen aan de Keizersgracht zijn van 26 t/m 29 oktober en op 3 en 4 november. Alle dagen van 10.00-17.00 uur. De zittingen variëren in aanvangstijd!

Voor meer informatie: veilinggebouw.dezwaan.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's