Veiling Europäisches Glas & Studioglas

Op 20 en 21 oktober 2023 organiseert Dr. Fischer Kunstauktionen in Heilbronn een veiling Europäisches Glas & Studioglas. Als enige veilinghuis ter wereld gespecialiseerd in historisch en modern glaswerk, wordt vanouds reikhalzend naar deze veiling uitgekeken door musea en verzamelaars. Ditmaal komen er meer dan 1200 kavels onder de hamer. Op de eerste dag komen circa 200 kavels met decoratieve voorraad- en apothekersflessen aan bod, gevolgd door fraaie 18de-eeuwse gegraveerde bokalen en glazen en een 30-tal antieke roemers, waaronder enkele stukken van museale kwaliteit. De volgende sessies staan in het teken van negentiende-eeuws glas uit de periode van het Duits Historisme (1850-1880) en allerlei soorten glaswerk geproduceerd in Bohemen.
Op dag twee komen ongeveer 300 stuks kunstglas uit de Jugendstil en de Art Déco onder de hamer met bekende namen als Gallé, Daum en Lalique. De veiling eindigt met circa 300 kavels Modern- en Studioglas uit Murano en gekende Europese glaskunstenaars uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

De kijkdagen in Heilbronn zijn van 16 t/m 19 oktober 2023 van 10.00-17.00 uur. De veilingdagen op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2023 beginnen om 10.00 uur.

Dr. Fischer Kunstauktionen
Elbinger Straße 11, 74078 Heilbronn

Voor meer informatie: www.auctions-fischer.de

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's