De getekende stad Utrecht

Op 14 oktober start in Het Utrechts Archief de tentoonstelling De getekende stad. Utrecht in oude tekeningen 1550-1900. In 2016 en 2017 werden in drie etappes al een 400-tal tekeningen tentoongesteld van kunstenaars werkzaam in de 20ste eeuw, en nu volgt de voorgeschiedenis met tekeningen uit de periode 1550 tot 1900. In de maanden oktober-december komen de vroege en 17de-eeuwse tekeningen aan bod, in januari-februari tekeningen uit de 18de eeuw en in de maanden maart-mei tekeningen uit de 19de eeuw. Op de tentoonstelling zullen ook de twee recent verworven 17de-eeuwse tekeningen van de broers Herman en Cornelis Saftleven voor het eerst worden getoond. Bij de tentoonstelling is ook een fraai geïllustreerd boek verschenen van C.C.S. Wilmers, een compleet herziene uitgave van de publicatie van bijna 20 jaar geleden.

Het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28, 3512 NS Utrecht
Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur
Voor meer informatie: hetutrechtsarchief.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's