Kunst en Antiekveiling bij Van Zadelhoff

Aan topstukken geen gebrek bij Van Zadelhoff Veilingen & Taxaties in Hilversum. De Najaarsveiling op 25 en 26 september omvat kunstwerken en verzamelobjecten die niet zouden misstaan in een museum. Met in het bijzonder de aquarel Études de paysage van Pierre-Auguste Renoir, die in 1994 vanuit het landgoed van Erna Stiebel geveild werd bij Christie’s New York.
Ook het kunstaanbod van eigen bodem is vermeldenswaard met onder andere een aquarel van Jan Toorop, een handgeschilderde illustratie van Anton Pieck, een schilderij van Karel Appel en diverse werken van Armand Bouten.
Op het gebied van de toegepaste kunst zijn er tevens een aantal bijzondere collecties opgenomen: zo worden er tien zeldzame sterling zilveren ‘Objets de Bureau’ geveild die tussen 1926 en 1937 in opdracht van Rolls-Royce Motors jaarlijks in beperkte oplage als relatiegeschenken zijn vervaardigd. Binnen het zilver aanbod mag ook zeker het Anthropomorphic Cabinet van Salvador Dalí niet ontbreken en daarnaast wordt er een ruim assortiment aan familiejuwelen geveild.  Voor de muziekliefhebbers zijn er twee fraaie Kawai vleugels en een piano in de veiling opgenomen. Deze zijn tezamen met de circa 1.500 andere kavels te bezichtigen tijdens de openbare kijkdagen in Hilversum op 23 en 24 september van 10.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.vanzadelhoff.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's