Symposium goud en middeleeuwse kunst

Naar aanleiding van de voltooiing van twee belangrijke restauratieprojecten: het altaarstuk met de Kroning van Maria (ca. 1520) uit de collectie van Kasteel Huis Bergh en de Kruisiging van de Meester van Landau (1430) uit de collectie van Museum Catharijneconvent organiseren beide musea op maandag 2 oktober 2023 in Kasteel Huis Bergh een symposium onder de titel ‘De toepassing van goud in middeleeuwse kunst in Nederlandse collecties’. Er staan zes lezingen op het programma. Micha Leeflang, conservator van het Catharijneconvent, de kunsthistoricus Markus Hörsch en vier restauratoren zullen ieder vanuit hun eigen expertise ingaan op de visuele eigenschappen en de functie van goud en de verschillende verguldingstechnieken die in de middeleeuwen werden gebruikt.

Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8, 7041 AC ‘s-Heerenberg
Symposium: maandag 2 oktober 2023 van 9.45-18.00 uur.
Voor meer informatie: www.huisbergh.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's