Antwerpen in oorlogstijd

In het monumentale Museum aan de Maas (MAS) is op iedere verdieping een nieuw verhaal over Antwerpen te beleven. Op 8 september 2023 opent een nieuwe vaste expositie ‘Stad in oorlog. Antwerpen, 1940-1945’, waarin de impact van de Tweede Wereldoorlog op de stad en haar bewoners wordt belicht. Door haar strategische ligging werd de havenstad in de oorlogsjaren ongemeen zwaar getroffen en door het militaire geweld, de terreur van de bezetter en de Jodenvervolging vielen er minstens 25.000 doden. Na een oproep van MAS in 2020-2021 werden meer dan 300 getuigenissen en pakkende verhalen van Antwerpenaren opgetekend die samen met de uiterst persoonlijke objecten die zijn ingebracht de basis vormen voor de expositie.

MAS. Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Voor meer informatie over tickets, rondleidingen en openingstijden: www.mas.be/nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's