Unieke schepen bij Het Scheepvaartmuseum

In de maand augustus meren bij Het Scheepvaartmuseum vijf tall ships af die zelden in Nederlandse wateren zijn te zien. Alle schepen zijn uniek in hun geschiedenis en omvang en zijn tijdelijk door het museumpubliek te bezoeken. Van 10 tot en met 13 augustus 2023 liggen de Portugese loodsschoener Pascual Flores uit 1917, de Nâo Victoria en El Galeón voor het museum. Het tweede is een replica van de vroeg 16de-eeuwse Portugese kraak, waarmee Magellaan tussen 1519 en 1522 de wereld rondzeilde, en het derde schip van maar liefst 50 meter lang een galjoen, waarmee Spanje in de 16de eeuw ladingen vervoerde van en naar Azië en Midden- Amerika.

Van 13 tot en met 17 en op 19 en 20 augustus is een replica te bezoeken van de clipper Stad Amsterdam uit 1854, een schip dat in de 19-de eeuw als het snelste onder de zeilschepen gold, en tot en met 3 september de Ketch Gipsy Moth IV, het eerste zeiljacht ter wereld dat speciaal werd ontworpen voor het maken van soloraces rond de wereld.

Voor meer informatie en tickets: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's