Duetten in Het Weefhuis

In het zeventiende-eeuwse rijksmonument Het Weefhuis in Zaandijk vindt in het ´long weekend´ van 7 tot en met 9 juli 2023 de tentoonstelling Duetten plaats. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een duo tentoonstelling. Er is werk te zien van de Hoornse fotograaf Dennis A-Tjak (1961) en beeldend kunstenaar Rogier Oversteegen (1962) uit Middenbeemster. Dennis zoekt naar de schoonheid, kwetsbaarheid en vergankelijkheid in gedetailleerde portretten van exotische bloemen en Rogier zoekt in zijn schilderijen zowel naar de fijnmazige detaillering van objecten uit de natuur als de poëzie en stilte van verlaten gebouwen. Om de zeggingskracht van elkaars beelden te versterken, zochten beide kunstenaars naar harmonische als contrasterende combinaties, zoals dat in duetten meestal het geval is.

Het Weefhuis
Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk
Openingstijden: vrijdag van 15.30-18.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Voor meer informatie: hetweefhuis.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's