Zeldzame Tiffanylamp bij Catawiki

Op het online veilingplatform Catawiki is een vroeg exemplaar van de iconische Tiffany Dragonfly tafellamp ter veiling gebracht voor de Wereld Art Nouveau Dag veiling. Op de wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 was de glaskunst van Tiffany een grote sensatie en de Dragonfly won de Grand Prix Award. De tafellamp was ontworpen door Clara Driscoll, toen het hoofd van de opleiding voor vrouwelijke glassnijders in de Tiffany studio in New York. De lamp dankt zijn naam aan negen grote libellen die in de kap zijn verwerkt. Tot in de vroege avond van zaterdag 10 juni, de dag waarop wereldwijd ook de 10de editie van de Wereld Art Nouveau Dag wordt gevierd, kan er op worden geboden. De lamp wordt getaxeerd tussen de 90.000 en 120.000 euro.

www.catawiki.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's