Museale kwaliteit bij Venduehuis Den Haag

Op 23, 24 en 25 mei 2023 organiseert het Venduehuis drie schilderijenveilingen. Op 23 mei gaat de verkoop van start met de zaalveiling Van Katwijk tot Scheveningen, een belangrijke privéverzameling met 64 topstukken van binnen- en buitenlandse meesters die zich lieten inspireren door het strandleven en de bewoners van de pittoreske kustdorpjes aan de Noordzee.

Op 24 mei start ‘s avonds deel 1 van de zaalveiling Old Masters, Nineteenth Century & Early Modern Art (kavels 101-260). De veiling opent met een 30-tal aantrekkelijke stukken van gekende Nederlandse- en Vlaamse oude meesters en een 40-tal bijzonder fraaie zeestukken en stadsgezichten uit de Hollandse romantiek. De avond wordt afgesloten met werk van de Haagse School en met vroeg modern teken- en schilderwerk van onder andereToorop, Israëls, Robertson, Oepts en Mankes.

Donderdag 25 mei volgt deel 2 met een variëteit aan werk van de 17de tot aan de 20ste eeuw (kavels 501-687). Deze veiling staat in het teken van ‘kleine’ meesters voor kleine bedragen en is alleen online.

Voor meer informatie: www.venduehuis.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's