Kijk en vergelijk met project Match

Twaalf Nederlandse musea, uit elke provincie één, zullen voor het project Match een topstuk uit de eigen collectie samenbrengen met een werk dat zij zelf hebben uitgezocht uit de collectie van het Rijksmuseum. Het Matchproject gaat in het weekend van 30 juni tot en met 2 juli van start en eindigt op 3 september 2023. De landelijke opening wordt op 30 juni verricht in Zutphen in het in het Museum Henriette Polak en is besloten, maar bijna alle deelnemende musea hebben in het weekend een eigen openingsprogramma georganiseerd met muziek, voordrachten en andere activiteiten. In het Groninger Museum is bijvoorbeeld op 2 juli in de middag vanaf 14.00 uur een museumdocent aanwezig die met een Kijk & Vergelijk opdracht nader ingaat op de verschillen en overeenkomsten tussen het Hollands meisje aan het ontbijt (ca. 1756) van de Franse genreschilder Jean-Étienne Liotard uit het Rijks en het Meisje aan de pomp (1872) van Matthijs Maris uit de eigen collectie. Voor meer informatie over het project en de deelnemende musea zie de website: schattenuithetrijks.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's