The Colorfield Performance opnieuw in Elst

Van 3 mei tot 2 oktober 2023 kunnen bezoekers van Park Lingezegen weer genieten van The Colorfield Performance! Kunstenaars werken aan één groot kleurrijk kunstwerk op het Evenemententerrein in Elst.

The Colorfield Performance is een uniek tijdelijk Land-art project. Het bestaat uit een veld met honderden panelen die zodanig staan opgesteld, dat er een geometrische vorm ontstaat. Deze vormt een krachtige markering in het landschap en gaat een dialoog aan met zijn omgeving.

Er worden 510 panelen opgesteld van 1,22 x 1,22 meter, die gedurende de zomer beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ze werken in groepjes van 6 tot 7 kunstenaars per dag. Iedere kunstenaar kan zijn eigen invulling geven aan het paneel. Er zijn slechts twee regels: er mag met alle kleuren gewerkt worden, behalve zwart. Verder hebben de deelnemers één dag de tijd om hun werk te maken. 

Eén van de belangrijkste doelstellingen is dat veel kunstenaars aan dit project kunnen deelnemen. Eén van de motto’s is: investeer niet alleen in jezelf, maar in elkaar. Een groot aantal kunstenaars heeft zich al aangemeld om deel te nemen, maar er zijn ook nog plekken vrij. Aanmelden kan via: www.thecolorfieldperformance.nl of d.hakze@gmail.com.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's