Saïd Kinos bij CODA

Vanaf 2 april a.s. is er bij het CODA Museum werk te zien van beeldend kunstenaar Saïd Kinos (1988, Rotterdam). Hij is gefascineerd door de vorm en functie van taal en de manier waarop mensen communiceren. Typografie is volgens hem meer dan ooit een middel om aandacht te trekken, terwijl het maar een fractie van de boodschap overbrengt. Hij stelt de visuele ervaring met taal gelijk aan het functionele aspect en is groot pleitbezorger voor ‘post-typografie’ als kunststroming waarin taal gebruikt wordt om vormen en kleuren te ontdekken. In de tentoonstelling zijn schilderijen, werken op papier en bronzen sculpturen opgenomen. Daarnaast vervaardigde Kinos specifiek voor deze tentoonstelling een monumentale muurschildering met een serie werken op papier. Deze serie is geïnspireerd op de typografie en het kleurgebruik van historische tentoonstellingsaffiches, ansichtkaarten en een stadsplattegrond van Apeldoorn uit het archief en de collectie van de CODA.

www.coda-apeldoorn.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's