‘Van Arman tot Zadkine’ bij Quintessens

Van 15 maart tot en met 21 april 2023 organiseert Galerie Quintessens in Utrecht ‘Van Arman tot Zadkine’ een expositie met werk van een 20-tal beeldhouwers uit binnen- en buitenland. Het oudste werk ‘Le Compositeur’ van de befaamde Ossip Zadkine (1888-1967) dateert van 1936 en het meest recente ‘Dancing Ladies’ uit 2015 is van de hand van de Britse Sophie Ryder (1963). Tegen de achtergrond van enkele werken op papier en portretfoto’s van Nico Koster is er werk te zien van de Nederlandse Van Pallandt en Van der Gaag en een fraaie selectie ‘kleine beelden van grote meesters’ als de Frans-Amerikaanse Arman, de Argentijns-Franse Alica Penalba en de Brit Lynn Russell Chadwick.

Galerie Quintessens
Nieuwegracht 53, Utrecht
Woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's