Bob Buys bij Zutphens museum

Van 18 februari t/m 4 juni toont Museum Henriette Polak werk van Bob Buys (1912-1970), een van de veelzijdig getalenteerde kunstenaars uit de kerncollectie van dit Zutphense museum. In olieverf en aquarel schilderde hij stadsgezichten van Amsterdam, portretten en landschappen, maar zijn favoriete onderwerp was het Franse landschap. De kleuren, het licht en grillige vormen inspireerden Bob Buys tot doeken vol warmte en kleur. Gelijktijdig verschijnt een boek over zijn werk door kunsthistorica Nelleke van Zeeland, in opdracht van Stichting Otto B. de Kat. Buys was samen met De Kat en Kees Verwey grondlegger van de Hollandse Aquarellistenkring. 

Museum Henriette Polak, ’s Gravenhof 4, Zutphen
www.museazutphen.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's