Wabi-sabi in het SieboldHuis 

Van 23 september tot en met 15 januari 2023 wordt er voor het eerst in Europa een tentoonstelling gewijd aan Wabi-sabi. In het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden wordt aan de hand van ruim 100 kunstwerken van 17 fotografen en keramisten inzichtelijk gemaakt wat men in Japan bedoeld met dit voor de Westerse wereld onbekende begrip om kunst te beschouwen. Dat het Wabi-sabigevoel gaat om de schoonheid van imperfectie, veroudering en de vergankelijkheid van zaken wordt al snel duidelijk. Maar in hoeverre de exposanten erin geslaagd zijn dit gevoel over te brengen, kan alleen door een bezoek aan de tentoonstelling worden ervaren.

www.sieboldhuis.org

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's