Expositie zeeschilders

Bij het Hoornse pop-up museum Expoost wordt van 8 oktober t/m 27 november werk geëxposeerd van kunstenaars die de zee en het water een warm hart toedragen. Na de expositie ‘Schilders ter zee’ in 1952 in het Amsterdamse Stedelijk Museum waren de reacties van publiek en pers zo positief dat de deelnemende kunstenaars in samenspel met de marine besloten een vereniging van zeeschilders op te richten. Met het groeien van de welvaart in de jaren zestig nam de interesse in maritieme kunst toe. De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ) ging er in die tijd toe over nieuwe leden toe te laten die moderne kunststromingen in hun werk toepasten en is daarmee sindsdien doorgegaan. Er zijn door de NVZ tijdens de laatste jaren van de vorige eeuw en recent in deze eeuw veelvuldig nationale en ook internationale tentoonstellingen gehouden en boeken uitgegeven.

Pop-up Museum Expoost
Ceciliakapel, Nieuwsteeg, Hoorn

Woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's