Fopglas demonstraties door Marc Barreda

Nog twee zaterdagen (17 en 24 september) kan men in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum zien hoe fopglazen worden gemaakt. De tentoonstelling ‘Glas als ijsbreker’ is het resultaat van een unieke samenwerking. Glasblazer Marc Barreda en glasexpert Kitty Laméris combineerden praktijk en theorie in hun onderzoek naar schertsglazen. In de aanloop naar de tentoonstelling werd een ruim praktijkonderzoek opgezet met het doel de specifieke blaastechnieken te identificeren, te reconstrueren en te behouden. Nog twee zaterdagen laat meesterglasblazer Marc Barreda zien hoe de replica’s en hedendaagse fopglazen uit de tentoonstelling worden gemaakt.

Nationaal Glasmuseum
Zuidwal, Leerdam

www.nationaalglasmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's