Kunst, Antiek, Juwelen, Munten & Aziatica bij De Jager.

Op dinsdag 30, woensdag 31 augustus en donderdag 1 september 2022 organiseert VeilingHuis De Jager in Soest een Internationale Kunst, Antiek, Juwelen, Munten & Aziatica. Iedere veilingdag komen zo’n 600 kavels onder de hamer met op de eerste dag in de sectie Munten, Juwelen, Zilver, Kunst & Antiek duizenden munten en bankbiljetten van over de hele wereld en uit alle tijden die in 300 kavels worden aangeboden. Alle muntkavels hebben 200 euro als startprijs, maar zullen ook voor minder worden verkocht als deze limiet niet wordt bereikt. Er komt een grote variëteit aan bankbiljetten en gouden en zilveren munten onder de hamer variërend van een biljet van 2½ gulden tot een briefje van 1000 en van antieke staters, achttiende-eeuwse Nederlandse gouden rijders tot een gouden vijfje uit 1843. Sommige kavels zullen bij de meer gevorderde verzamelaars op zoek naar dat ene ontbrekende exemplaar in de smaak vallen, maar voor de liefhebbers van numismatiek zijn ook meerdere fraaie munten in één kavel bijeengebracht. Zo komt er een groot aantal historisch interessante VOC-munten ter tafel die speciaal werden geslagen in de verschillende provinciale munthuizen voor de handel van de Compagnie in Oost-Indië met aansluitend misslagen en munten uit Nederlands-Indië.
Vrijwel alle munten en bankbiljetten zijn afkomstig van een gekende particuliere verzamelaar. Veilinghuis De Jager heeft al meerdere malen met succes belangrijke verzamelingen naar zich toe weten te trekken, want het hanteert voor de verkopende partij de aantrekkelijke regel dat geen inbrengcommissie verschuldigd is. Er wordt slechts 15 euro per ingebracht kavel in rekening gebracht, zodat de verkoper bij een hamerprijs van 10.000 euro maar liefst 9.985 euro krijgt uitbetaald. Met het binnenhalen van deze belangrijke particuliere collectie munten en bankbiljetten bewijst het veilinghuis opnieuw haar dienst aan de internationale klantenkring die het inmiddels heeft opgebouwd. Op de eerste veilingdag komt ook een belangrijke collectie streeksieraden onder de hamer met enkele granaten colliers en sieraden met het geliefde bloedkoraal, een aantal bijzondere achttiende-eeuwse zakhorloges met snek uurwerken of een repetitiemechaniek en een collectie staande horloges, waaronder een fraai exemplaar van de beroemde Amsterdamse horlogemaker Adriaan de Baghijn uit circa 1730.
De laatste twee veilingdagen op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september staan in het teken van Aziatica en dan met name Chinees porselein. Er komen ruim 1200 kavels onder de hamer, waaronder bijzondere Chinese sculpturen uit de T’ang periode (618-907), en een diversiteit aan kavels met ondermeer schotels uit de Ming (1368-1644), kommen en Kangxi (1662-1722) en serviezen uit de Qianlong periode (1736-1795): kavels die met een richtprijs van soms slechts een tiental euro’s voor eenieder bereikbaar zijn. Het veilinghuis vestigt echter speciaal de aandacht op het Chine de commande, dat in het Verre Oosten speciaal voor de Europese markt werd vervaardigd, en het uiterst zeldzame porselein uit de Yongzheng periode (1723-1735), dat omwille van de verfijnde smaak van de keizer en zijn korte regeringsperiode zeer geliefd is bij grote verzamelaars uit binnen- en buitenland.
De kijkdagen in Goes zijn van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus, van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus en op zondag 28 en maandag 29 augustus 2022 iedere dag van 10.00 tot 15.00. Enkel op afspraak. Op de veilingdagen kan in de zaal en via de bekende internetplatforms live worden meegeboden.
Voor meer informatie: www.veilinghuisdejager.nl

Op dinsdag 30, woensdag 31 augustus en donderdag 1 september 2022 organiseert VeilingHuis De Jager in Soest een Internationale Kunst, Antiek, Juwelen, Munten & Aziatica. Iedere veilingdag komen zo’n 600 kavels onder de hamer met op de eerste dag in de sectie Munten, Juwelen, Zilver, Kunst & Antiek duizenden munten en bankbiljetten van over de hele wereld en uit alle tijden die in 300 kavels worden aangeboden. Alle muntkavels hebben 200 euro als startprijs, maar zullen ook voor minder worden verkocht als deze limiet niet wordt bereikt. Er komt een grote variëteit aan bankbiljetten en gouden en zilveren munten onder de hamer variërend van een biljet van 2½ gulden tot een briefje van 1000 en van antieke staters, achttiende-eeuwse Nederlandse gouden rijders tot een gouden vijfje uit 1843. Sommige kavels zullen bij de meer gevorderde verzamelaars op zoek naar dat ene ontbrekende exemplaar in de smaak vallen, maar voor de liefhebbers van numismatiek zijn ook meerdere fraaie munten in één kavel bijeengebracht. Zo komt er een groot aantal historisch interessante VOC-munten ter tafel die speciaal werden geslagen in de verschillende provinciale munthuizen voor de handel van de Compagnie in Oost-Indië met aansluitend misslagen en munten uit Nederlands-Indië. 

Vrijwel alle munten en bankbiljetten zijn afkomstig van een gekende particuliere verzamelaar. Veilinghuis De Jager heeft al meerdere malen met succes belangrijke verzamelingen naar zich toe weten te trekken, want het hanteert voor de verkopende partij de aantrekkelijke regel dat geen inbrengcommissie verschuldigd is. Er wordt slechts 15 euro per ingebracht kavel in rekening gebracht, zodat de verkoper bij een hamerprijs van 10.000 euro maar liefst 9.985 euro krijgt uitbetaald. Met het binnenhalen van deze belangrijke particuliere collectie munten en bankbiljetten bewijst het veilinghuis opnieuw haar dienst aan de internationale klantenkring die het inmiddels heeft opgebouwd. Op de eerste veilingdag komt ook een belangrijke collectie streeksieraden onder de hamer met enkele granaten colliers en sieraden met het geliefde bloedkoraal, een aantal bijzondere achttiende-eeuwse zakhorloges met snek uurwerken of een repetitiemechaniek en een collectie staande horloges, waaronder een fraai exemplaar van de beroemde Amsterdamse horlogemaker Adriaan de Baghijn uit circa 1730. 

De laatste twee veilingdagen op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september staan in het teken van Aziatica en dan met name Chinees porselein. Er komen ruim 1200 kavels onder de hamer, waaronder bijzondere Chinese sculpturen uit de T’ang periode (618-907), en een diversiteit aan kavels met ondermeer schotels uit de Ming (1368-1644), kommen en Kangxi (1662-1722) en serviezen uit de Qianlong periode (1736-1795): kavels die met een richtprijs van soms slechts een tiental euro’s voor eenieder bereikbaar zijn. Het veilinghuis vestigt echter speciaal de aandacht op het Chine de commande, dat in het Verre Oosten speciaal voor de Europese markt werd vervaardigd, en het uiterst zeldzame porselein uit de Yongzheng periode (1723-1735), dat omwille van de verfijnde smaak van de keizer en zijn korte regeringsperiode zeer geliefd is bij grote verzamelaars uit binnen- en buitenland. 

De kijkdagen in Goes zijn van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus, van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 augustus en op zondag 28 en maandag 29 augustus 2022 iedere dag van 10.00 tot 15.00. Enkel op afspraak. Op de veilingdagen kan in de zaal en via de bekende internetplatforms live worden meegeboden.

Voor meer informatie: www.veilinghuisdejager.nl 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's