Wouter Berns’ Onvervalste verbeelding in Museum Valse Kunst 

In Museum Valse Kunst in Vledder opent zaterdag 2 juli 16.00 uur de expositie Onvervalste verbeelding een solo-tentoonstelling vol schilderijen van Wouter Berns. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Tripmaker en is te bezoeken van 2 juli t/m 25 september 2022.

Doeken van formaat
In de tentoonstelling ‘Onvervalste verbeelding’ van Wouter Berns zijn een twaalftal monumentale werken te zien waarop Berns ons zijn eigen onvervalste kijk op de wereld voorschotelt. In zijn verhalende schilderijen toont hij ons een relativerende weergave van het leven om ons heen. Staand voor een schilderij van Berns word je op subtiele wijze meegenomen naar een ongewone, maar meestal niet onmogelijke wereld. 

Als primeur zijn op deze tentoonstelling drie grote doeken te zien die Berns gedurende de Coronapandemie schilderde. Hij nam Churchill’s woorden ‘Never let a good crisis go to waste’ ter harte en schilderde zich, zoals hij zelf zegt: “tijdens de lockdowns ondersteboven en binnenstebuiten”. Dat leverde ‘andere’ verbeelding op maar wel onvervalst Berns.

De verduisteraar
Een van de doeken die in Vledder te zien zijn, is De verduisteraar. In een ondefinieerbare blauwe ruimte spuit een man de boel onder een zwarte derrie. Op zijn hoofd draagt hij een omgekeerde trechter, een oud symbool voor dwaasheid. De rest is aan de kijker: Is dit je reinste vandalisme, heb je compassie met zijn onbenullige onwetendheid, of bekijk jij het van een compleet andere kant?

Museum voor Valse kunst 
Brink 1, 8381 BE, Vledder
www.museums-vledder.nl

Open: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's