Familieverhalen bij Kasteel Ruurlo

Van 1 juli t/m 11 september kunnen we kennis maken met de bonte schilderijen van Leonie Schneider. Haar werken lezen als een stripverhaal. Door de felle kleuren en decoratieve patronen lijken het in eerste instantie vrolijke familietaferelen. Wie beter kijkt wordt echter geconfronteerd met serieuze thema’s als geweld, kwetsbaarheid en trauma. De kunstenares experimenteert graag met verschillende materialen en technieken. De essentie van haar werk blijft altijd hetzelfde: het gaat om het verhaal. Ze brengt in haar schilderijen acryl- en textielverf rechtstreeks aan op ongebleekt katoen. De verf trekt vervolgens direct in de drager. De levendige kleuren krijgen hierdoor een matte uitstraling. De ruwheid van het materiaal spreekt de kunstenaar aan. Een kunstwerk hoeft niet perfect te zijn, schoonheid zit juist in de imperfectie, in het handwerk. In samenwerking met het Textielmuseum in Tilburg zette Schneider in 2020 en in 2021 enkele van haar schilderijen om in wandtapijten.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein aan de Stapeldijk 1.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's