Fototentoonstelling Faces of War

Alexander Chekmenev en Oksana Parafeniuk zijn twee Oekraïense fotojournalisten. Zij maakten foto’s te midden van het oorlogsgeweld in de Oekraïne. De beelden zijn verschrikkelijk aangrijpend, maar tegelijkertijd fascinerend mooi om naar te kijken. De New York Times en de Washington Post hebben hun foto’s internationale vermaardheid gegeven. Faces of War is speciaal vervaardig door PHOTO KYIV, die jaarlijks een fototentoonstelling organiseert in Kyiv.

De expositie is dagelijks te bezichtigen van 13 juni t/m 29 juni bij Hoogsteder & Hoogsteder. Faces of War is mogelijk gemaakt door de Hoogsteder Museum Stichting en de Mahoney Stichting,in de overtuiging dat ieder bezoek aan de tentoonstelling nog meer begrip kweekt voor het leed dat de Oekraïners wordt aangedaan. De tentoonstelling wordt van harte ondersteund door de Ambassade van Oekraïne in Den Haag en de Gemeente Den Haag. De foto’s zijn niet te koop, de fotografen hebben ondersteuning ontvangen. Toegang is gratis.

hoogsteder.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's