Nieuw Pop-upmuseum Amsterdam

Amsterdam heeft er sinds kort een attractie bij. In een villa naast het Van Gogh Museum, nu omgedoopt tot Once Upon a Time worden een tachtigtal extravagante pendules getoond. Deze z.g. Parnassia Collectie bestaat uit de mooiste vuurvergulde bronzen empire klokken die er bestaan: pendules die ooit bij koningen en keizers op schoorsteenmantels stonden te pronken. Wonderen van toegepaste kunst waar de beste beeldhouwers en uurwerkmakers rond 1800 in Parijs soms jaren aan werkten. De Parnassia-klokken vertellen verhalen over eeuwige thema’s als de liefde, verlangen en jaloezie, list en bedrog. Verhalen die vaak teruggaan op de klassieke oudheid, met bijvoorbeeld Apollo, Venus en Cupido in de hoofdrol. Of het oude Egypte, en vogue door Napoleons expeditie naar het land. De expositie is te zien t/m 31 oktober 2022.

Once Upon a Time
Museumplein 4, Amsterdam
Dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's