Stroomopwaarts

Op ontdekkingstocht door eigen dorp en streek

Van 1 mei t/m 10 juli is in Museum Opsterlân de tentoonstelling STROOMOPWAARTS te bekijken. Aan de hand van prachtige historische kaarten uit de collectie van Tresoar, het Fries Historisch en Letterkundig Centrum te Leeuwarden, brengen we de geschiedenis van onze gemeente tot leven. Niet alleen door naar de kaarten te kijken, maar ook door je te stimuleren om het landschap als een ontdekkingsreiziger in te trekken. Zijn de plekken op de eeuwenoude kaarten nog te vinden? Hoe ziet het er nu uit? Graag nodigen we je uit om deze ontdekkingstocht te maken en om het verslag, bijvoorbeeld in de vorm van foto’s, naar het museum te brengen om het verhaal weer aan anderen te kunnen vertellen. Lukt het jou om de huidige locatie terug te vinden? Bestudeer de kaart als een detective, ga er op uit en kom met de oplossing! Natuurlijk helpen we je even op weg. Op de website van Tresoar kunnen de kaarten worden gedownload.

Plaats gevonden en een foto gemaakt? Stuur je digitale foto op naar: gorredijkmuseum@gmail.com
of breng een afdruk naar het museum. De foto’s worden onderdeel van onze tentoonstelling en er zijn leuke prijzen te winnen. Houdt ons Instagram account in de gaten! stroomopwaarts.art

Museum Opsterlân, Hoofdstraat 59, 8401 BW Gorredijk
www.museumopsterlan.nl

Stroomopwaarts is een samenwerking tussen vijf musea in Zuidoost Friesland: Museum Belvédère, Museum Dr8888, Museum Heerenveen, Museum Opsterlân en Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde. Onze partners zijn Tresoar en Arcadia.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's