Villa del Arte toont werk Samuel Dejong

De Amsterdamse galerie Villa del Arte presenteert van 24 maart t/m 14 april werk van Samuel Dejong, autodidact met een achtergrond in de chirurgie, pathologie en biomedische technologie. Onder de titel The Persistence of Time keert de kunstenaar terug naar zijn bron van inspitatie: de natuur. In vier series zoekt hij naar een balans tussen symboliek en abstractie: Golden Hour, Blue Hour, Midnight Hour en Beyond Event Horizon. Het resultaat: een zeer gevarieerde expositie, onder andere door de verrassende technieken van de kunstenaar, de texturen, het spel van licht en donker en het gebruik van pure pigmenten, hetgeen resulteert in diepe, verzadigde kleuren. De kunstwerken van groot, medium en klein formaat worden getoond in de mooie ruimtes van galerie Villa del Arte in het Spiegelkwartier in Amsterdam, op loopafstand van het Rijksmuseum.

Galerie Villa del Arte,
Nieuwe Spiegelstraat 34, Amsterdam
Dagelijks geopend van 10.30-18.30 uur
www.villadelarte.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's