Wouter Berns bij Galerie Tripmaker

In de maanden april en mei is onder de noemer Marieken, Muze; van Daphne tot Sarah een selectie schilderijen te zien van Wouter Berns die alle als onderwerp zijn partner en muze Marieken hebben. De zeventien muzeschilderijen die in Galerie Tripmaker bijeen zijn gebracht, hangen gewoonlijk in de woon-, slaap- en zolderkamer van hun woning en zijn ter gelegenheid van Mariekens 50ste verjaardag samengebracht in de achterste galerieruimte. Het vroegste schilderij met de titel ‘Daphne’ stamt uit 1993. De muzeschilderijen zeggen veel over de ontwikkeling van Berns’ schildertechniek, over zijn ontwikkeling als storypainter, maar net zoveel over haar en hun relatie door de jaren heen. Sommige thema’s keren om de zoveel jaar terug, andere werken verbeelden een onuitwisbare herinnering aan een specifieke gebeurtenis.

Galerie Tripmaker, Oudestraat 190, Kampen
www.galerietripmaker.nl
info@galerietripmaker.nl

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's