Coronari Auctions in Nazareth (B).

Van 9 tot 11 maart 2022 wordt door het veilinghuis Coronari Auctions in het Oost-Vlaamse Nazareth een driedaagse veiling gehouden van Aziatische, Europese en Islamitische Kunst. Er komen 1215 lots onder de hamer. De eerste twee veilingdagen staan grotendeels in het teken van het specialisme van het veilinghuis: Chinees porselein. Sommige stukken zullen de meer gevorderde verzamelaars aanspreken op zoek naar dat ene ontbrekende exemplaar, maar voor de liefhebbers zijn meerdere fraaie stukken in één lot samengebracht.

Op 10 maart komen enkele werken onder de hamer van meesters uit de Vlaamse en Duitse Renaissance, zoals onder lot 1024 een winterlandschap toegeschreven aan Gillis Mostaert (1528-1598) en onder lot 1041 een interieurstukje met een bezoek van Anna en Joachim aan Maria en de jonge Jezus van Hermann tom Ring (1521-1596), die zijn werk op de tafel ‘signeerde’ met een geschilderde gouden ring. Het meest bijzondere zestiende-eeuwse werk is wel de Maria Lactans onder lot 1038 van een anonieme meester werkzaam in Brugge. We zien Maria verbeeld als moeder die het Christuskind borstvoeding geeft. Het onderwerp komt relatief vaak voor op Russische iconen, maar in het katholieke Europa van de zestiende eeuw werd naaktheid in religieuze voorstellingen sterk ontmoedigd. Het onderwerp is uitermate zeldzaam en het werk wordt mede daarom geschat tussen de 120 en 180.000 euro.

De kijkdagen van Coronari Auctions zijn van woensdag 2 tot en met maandag 7 maart van 10.00 tot 18.00. Op 9 maart worden de lots 1 tot en met 348 geveild (Aziatische kunst), op 10 maart lots 349-720 (Aziatische en Islamitische kunst) en op 11 maart lots 721-1215 (Europese kunst), iedere dag vanaf 10.00 uur. Voor degenen die de stukken niet persoonlijk kunnen bekijken, biedt de fraaie online catalogus uitkomst met superscherpe detailfoto’s van ieder object.

Voor meer informatie: www.coronariauctions.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's